nyhedsarkiv
artikler
kontakt
om
Arkiv for 2006

December:

3/12: Glædelig 1. søndag i advent - kun 3 uger til Juleaften nu!

Glæderne ved at bruge Windows (Vista - som efter sigende skulle være sikret imod virus og spyware!... tilsyneladende ikke...):

"Microsoft's new update to the five year old aging XP, Vista, is not even officially out yet and security firm Sophos is claiming that three malware applications can easily infect Vista without any problem. The irony of this is that these destructive items are nearly three years old!

Stratio-Zip, Netsky-D and MyDoom were executed without issue by Sophos according to ZDNet. With variants of each of these malwares, this puts the total percentage of malware effective against Microsoft's new "secure" operating system at 39%! Not good.

After Microsoft's co-president Jim Allchin told the media that he would let his seven
year-old son run Vista without any type of protection, just out of the box, Sophos got thinking."

10/12: 2 uger til Juleaften!

Julegaveanbefalinger til computernørderne:

Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 - sandsynligvis Microsoft's bedste produkt nogensinde. En optisk mus der er yderst ergonomisk, funktionel og flot designet. Bør anvendes sammen med USB Overdrive. Pris: 300 kr. eller lavere.

Creative Gigaworks T20 2.0 højttalere - fremragende lyd i diskant og mellemtoneområdet fra et par "almindelige" stereo bordhøjttalere. Ligeledes et meget flot design, dette er bestemt ikke et par af de sædvanlige plastichøjttalere! Pris: 800 kr eller lavere.

DiskWarrior 4.0 er på vej - den er nu "Universal Binary".

17/12: Kun 1 uge til Juleaften! Få så købt de julegaver!!! :D

November:

Hvis du har undret dig over om der findes "spyware" til Mac, og om du bør tage forholdsregler imod det, så gør dig selv en tjeneste og læs denne artikel. Der er ihvertfald ét produkt på markedet der efter sigende renser din computer for "spyware" - problemet er blot, at der faktisk ikke findes spyware til Mac'en. Derfor: Spild ikke penge på det.

OBS: Vi arbejder på en liste over vigtig software til din Mac - se den her, og send dine forslag til os!

En ny MacBook er på gaden, nu med Intel's Core 2 Duo processor. Specifikationer: 1.83 eller 2.0 GHz CPU. 512 MB eller 1 GB RAM (max: 2 GB). 60 GB harddisk (op til 120 GB). Intel GMA 950 grafikhardware.

24: November: Så er der officielt åbnet for Julehandelen! Kun 1 måned til Juleaften! :D

Oktober:

Humac gør det igen - denne gang åbner de Skandinaviens ultimativt største Mac-butik på Vesterbrogade 12 i København, ca. 5 minutters gåtur fra Rådhuspladsen. Butikken vil være på ca 1200 kvadratmeter (rettelse: selve butiksarealet er "kun" på 350 kvadratmeter) og åbner den 10. Oktober klokken 10.00.

Opdatering: Åbningen forløb fredeligt - ingen knivsalgsmål! ;)

Apple har haft rod i aktierne, og for det har tidl. CFO Fred Andersonnu måttet forlade Apple's bestyrelse. Steve Jobs har offentlige undskyldt for misæren, men en intern undersøgelse har konkluderet at han og andre ikke har haft "urent" mel i posen i sagen. Sagen drejer sig specifikt om at tildeling af medarbejderoptioner i 15 tilfælde er sket FØR de formelt er blevet godkendt i firmaet.

Så skete det: Google har netop opkøbt YouTube til det nette beløb af ca. 10 mia. Danske kroner.

Hi-Fi-klubben dropper fra i dag af alle Apple produkter fra deres sortiment, med følgende begrundelse:

"Vi vil ikke længere forsvare over for vores kunder, at de ikke kan få de to års fulde garanti, som vi giver på vores øvrige produkter. Og vi kan heller ikke se rimeligheden i, at kunden selv skal have besværet med at sende sin afspiller til reparation hos producenten i stedet for at indlevere produktet i den butik, hvor det er købt."

Her fra MacPlanets side tilslutter vi os kritikken af Apple - hvis Apple vil signalere at de stoler på de produkter de sætter på markedet, må de også levere en fuldt dækkende og langvarig garanti, samt give kunderne fuld mulighed for at få rettet eventuelle fejl og mangler.

FireFox 2 RC (Release Candidate) 2 er ude - du kan hente den her.

En ny 4 GB iPod nano er på gaden; (PRODUCT) RED. Hvert køb af en iPod RED resulterer i at Apple donerer penge til antiretrovirale piller til den tredie verden. Og nej, du behøver ikke være sjosjalist for at købe en ;)

Nedtælling: 2 måneder til Juleaften! Glæder i jer??? :D

24/10: Apple er sluppet nye MacBook Pro'er løs, så der er god tild til at købe en til Jul ! Nyhederne i dem inkluderer:

* Nye Core 2 Duo processorer, med 64-bit instruktioner. Taktfrekvenser fra 2,16 til 2,33 GHz (hævet fra tidligere: 2,0 og 2,16 GHz).
* Dobbelt så meget RAM som før; 1 GB og 2 GB. Kan udvides til op til 3 GB!
* Større harddiske som standard - 120 GB. 200 GB kan fås fra Apple Store!
* Hurtigere 6x SuperDrives i 15" modellerne.
* 15" modellerne har nu også FireWire 800.
* Stort set uændrede priser

Apple har nu opgraderet lagerpladsen i iMac og MacPro - nu kan du således få 750 GB harddiske i disse computere.

Skype 2.0 samt FireFox 2.0 er ude i deres endelige udgaver.

ipodred

SHOWTIME! 12. September 2006

Opsummering af aftenens presentation:

+ ny iPod Shuffle - halvt så stor som før! 1 GB kapacitet.
+ nye iPod Nano'er: 2, 4 og 8 Gigabyte kapacitet. I aluminium, og i fem forskellige farver. 24 timers batterilevetid ved konstant afspilning.
+ nye iPods: 60 og 80 GB. Med spil.
+ iTunes 7 med opdateret kategorioversigt.
+ iTunes Store - hvor du nu kan købe spillefilm!
+ 1. kvartal 2007: "iTV": Apple Set-top box, der kan afspille TVudsendelser og film downloadet fra iTunes Store.

- ingen Apple iPhone i denne omgang - desværre!

September:

Ahhh. Efterår. Så har vi en undskyldning for at sidde indenfor med vores computere. :D

De første 802.11n (Pre-N eller Draft-N) trådløse routere er dukket op i butikkerne rundt omkring. De kræver godt nok at ens WLAN NIC (trådløse netværkskort) også understøtter 802.11n, og når det gør, er der åbnet for en meget hurtig WLAN forbindelse - over 100 Mbps (faktisk op til 540 Mbps - der sendes over flere kanaler samtidigt!). Vær dog opmærksom på at den endelige 802.11n standard ikke forventes finaliseret før April 2008, så teknologien kan godt nå at ændre sig inden da! Læs mere her.

Vi er inde i en stime - Humac åbner deres næste butik i Odense den 7. September - klokken 10.00 på Vestergade 94. Som sædvanligt er der en række slagtilbud, bl.a. på "iPodder".

Logitech er igen på banen med nye mus - denne gang drejer det sig om 2 af slagsen, nemlig MX Revolution og VX Revolution. Begge er trådløse (desværre ikke Bluetooth :/ ) , og begge er laserbaserede (dog kun 800 dpi og ikke MX1000'erens imponerende 2000 dpi). Begge ser ud til at have den sædvanlige, men fremragende Logitech ergonomi (vi laver senere en anmeldelse af musene her på Macplanet). MX Rev. udmærker sig ved at have en nubret "tommelfinderstøtte", som har et ekstra scroll-hjul monteret, således at det tillader brugeren at "flippe" igennem dokumenter med mange sider; om denne egenskab er undersøttet på Mac vides ikke. Pegeredskaberne er ikke nået ud i de almindelige butikker endnu, men de er at finde på EDBpriser til mellem 400 og 600 kroner. Køb: her og her.

6/9: Apple har opdateret iMac-linien, bl.a. med en 24" iMac! Alle iMacs har nu Core 2 Duo processoren, som understøtter 64-bit programkode, så de er altså parat til Leoparden... i forhold til de gamle iMacs med "Yonah" processorerne, er de nye iMacs mellem 40 og 50% hurtigere. Priserne ligger imellem 7900 kr og 16000 kr.

Mac Mini'erne er også blevet opgraderet (fra før 1,5 GHz Core Solo og 1.66 Core Duo, til nu Core Duo på 1.66 og 1.83 GHz ).


Hvad er billigst? Mac eller PC? I 91% af sammenligningerne, er det Mac'en. Den tid hvor Mac'en (indledningsvis) er dyrere end PC'en er ved at være ovre.


Apple Store Mac Pro pristjek:

Mac Pro m/ 2 * 2 GHz Core 2 Duo: 17.340 kr.
Mac Pro m/ 2 * 2,66 GHz Core 2 Duo: 19.700 kr.

Prisforskel: 13%, Ydelsesforskel: 33%

Mac Pro m/ 2 * 2,66 GHz Core 2 Duo: 19.700 kr.
Mac Pro m/ 2 * 3 GHz Core 2 Duo: 26.010 kr.

Prisforskel: 32%, Ydelsesforskel: 12%


Kort sagt: Medmindre du har DEPSERAT brug for de 2.360 kroner du sparer fra 2.0 GHz til 2.66 GHz udgaverne, skal du IKKE købe den mindste Mac Pro. Du skal heller ikke købe 3 GHz-udgaven medmindre du har DESPERAT brug for al den ydelse du kan presse ud af maskinen (fx. ved meget krævende video- og prepress arbejde).


BBedit 8.5 er på gaden med nye egenskaber, bl.a. "code folding" og SQL syntax coloring.


OS X 10.4.8 ventes snart tilgængelig. En af forbedringerne skulle være at Rosetta-emulatoren kører væsentligt hurtigere - herligt!

Samsung har nu udviklet 40-nanometer hukommelsesceller til FlashRAM-kort, hvilket tillader Flash-kort på 32 og 64 gigabyte! Hvem har også brug for floppydisketter...? :D En interessant tilføjelse til Flash-RAM teknologiens udvikling er, at hvis den nuværende udvikling i kompaktificering af datacellerne fortsætter, så kan vi i 2007 se bærbare computere med Flash-harddiske!

Apple understøtter fra denne måned af ikke længere Mac'er der er ældre end PowerMac G4 MDD. Dette inkluderer alle CRT iMac'er, alle G3 iBooks, G3 PowerBooks (Lombard, Pismo, Wallstreet), G4 Cube, og andre.

Sony må have røde ører - først var det Dell (4 mio.), så Apple (1,8 mio.), og nu Toshiba må tilbagekalde i hundredetusindevis (340.000) af batterier fra bærbare computere pga. fejl.

Skype 2.0 beta er ude, og tillader videochat Mac og PC-brugere imellem.

Adobe har sendt Acrobat 8 på gaden, som er i Universal-format. På Intel-processorer kører det op imod 4 gange hurtigere end Acrobat 7!


Nedtælling: 3 måneder til Jul - glæder i jer? :D

OBS - 25. August 2006:

Macplanet.dk er i dag flyttet til nye servere - gigahost.dk - det resulterede i et par timers nedetid. Vi beklager...

WWDC : 7. - 11. August 2006

MacPlanet dækker nyhederne fra WWDC. Stay tuned. :)

Keynote, 7/8: Highlights:

- Denne WWDC er den største nogensinde, med 1000 Apple ingenører og programmører tilstede og 4200 besøgende.
- Sidste år: 17 millioner besøgende i Apple's egne butikker i USA.
- Apple får mere og mere markedsandel; 50% af dem der køber i Apple Stores her nye Macbrugere.
- Farvel til PowerMac'en! Nu hedder det Intel - Mac Pro - dog i det sædvanlige PowerMac G5 kabiunet, med den ændring at der er 2 optiske drev. Anvender Intel Woodcrest (Core 2 Duo) processoren, også kaldet Xeon . 64-bit integer, 128-bit vector engine. Tre gange ydelsen pr. Watt ift. G5-processorerne. Op til dobbelt så hurtige som Quad-CPU G5'erne, også i hverdags anvendelse ! Mindre løling nødvendig - nu plads til 4 harddiske (2 Terabyte!). Plads til store "double wide" grafikkort. Væsentligt prisfald på ca. 800$ ift. før. Tilsvarende Dell maskiner koster 1000$ mere! Op til 3 GHz (Quad CPU), op til 16 GB RAM. Grafikkort: Radeon x1900 eller nVidia FX4500.

Eksempel på specifikationer:

* 2,66 GHz CPU, 1 GB RAM, Geforce 7300 GT (256 MB VRAM), 2499$

+ Er i butikkerne med øjeblikkelig virkning (i USA - vi danskere må vente minimum 2 uger).

- Nye XServes! Bygget på Intel Xeon-processorerne (strømslugerne!). 5 gange ydelsen af den XServe den erstatter. Op til 5 TeraByte lagerplads. Standardudgaven er 300$ billigere end en tilsvarende Dell.

- Overgangen til Intel er gennemført, på mindre end et år!

- Nyt på OS X -fronten: 5 år siden Apple startede med OS X, 5 store produktudgiverlser på OS-fronten. 19 millioner OS X-brugere. Porteringen af OS X 10.4 Tiger til Intel var et stort arbejde - 86 millioner linier kode, og det kører "bare"!

- Over 3000 Univeral Binary programmer på markedet.

- Hvad har Microsoft lavet i mellemtiden? Efterlignet OS X; det nye Vista logo er Aqua-inspireret, blot 5 år for sent. Microsoft kan ikke innovere, kun efterligne. Og de efterligner Apple.

- Men hvad har Apple i ærmet? OS X 10.5 Leopard! Nyt:

+ 64 bit arkitektur og software understøttelse, 32-bit software kører side om side med 64-bit software uden emulering.
+ "Time Machine" - automatisk backup af arkiver, så snart de ændres! Kan også redde arkiver du har gemt eller overskrevet ved et uheld!
+ Boot Camp inkluderes som standard.
+ Virtual Desktops, hvor der kan trækkes arkiver fra en desktop til en anden.
+ Forbedringer til SpotLight - søger nu på flere Macs ad gangen.
+ Forbedringer til Mail (brevpapir, notes, to-do's (forbundet med iCal)) & Safari.
+ Core Animation. EN form for præsentationssystem.
+ Bedre "Text To speech" - VoiceOver. Væsentligt bedre end hidtil.
+ Bedre Dashboard: Du kan nu lave dine egne Widgets, meget meget nemt, fra websider (WebClip).
+ Bedre iChat: bl.a. tabbed chats, flere logins på samme tid osv.
? ...og nogle ting de bare ikke vil ud med, de er tophemmelige.

Leoparden udkommer i foråret 2007.

- XCode 3.0 2.4 ude i dag - tillader kodning og kompilering af 64-bit programmer der kan køre i Leopard !

*SLUT*

Læs mere på: MacPro - Leopard Sneak Peak -

Mighty Mouse er nu standard, og leveres gratis med den nye Mac Pro.

Apple har frigivet *al* source-kode fra 10.4.7 Tiger's kerne, og oprettet "Mac OS Forge".

August:

Mens vi døjer med heden, og nyder den smule regn der kommer, har Skype-folkene været igang er er nu ude med en beta af Skype 1.5, der er specielt målrettet Mac-brugere, og bl.a. kan følgende:

- Nyt look & feel
- Easy dialing vha. af en lande-menu så du ikke behøver huske landekoder når du ringer internationalt
- Importerer navne fra Apple's Address Book og Microsoft Entourage
- Internationaliseret, kommer med mere sprogunderstøttelse, fx. Kinesisk, Fransk og Hollandsk
- Quickfilter, der nemt sorterer kontakter udfra de bogstaver du taster ind
- SkypeWeb; en samfundsportal, hvor folk kan oprette hjemmesider

Skype kan hentes her.


- Processorfabrikanen AMD har opkøbt grafikkort-fabrikanten ATI!
- Flip4Mac er udkommet i en Universal-(Intel-kompatibel) udgave.
- Apple er ude med en trådløs, Bluetooth-baseret, laser-guided Mighty Mouse!
- Prisen på Apple Cinema Display 30 tommer er sat ned til 1999$.

- Microsoft dropper Virtual PC. Ikke overraskende. Godt at vi har "Parallels" der tillader nemt afvikling af Windows på Mac. Og snart også VMware.
- QuarkXPress 7.01 er udgivet som Univeral Binary program.

Lidt fra "den anden side" - om Windows Vista:

"Is Windows Vista ready?
No. God, no. Today's Windows Vista builds are a study in frustration, and trust me, I use the darn thing day in and day out, and I've seen what happens when you subject yourself to it wholeheartedly. I think I've mentioned the phrase "I could hear the screams" on the SuperSite [for Windows] before. My wife said that to me one day, and she was referring to the sound of me barking some primeval curse at my desktop PC as it succumbed to Vista's stupid slowdowns, crashes and hang ups for the umpteenth time." -- Paul Thurrott, August 03, 2006"

- humac åbner en ny butik i Aalborg! Dette sker torsdag d. 17. august kl. 10 , på adressen Lille Nygade 8 i Aalborg. Der skulle efter sigende være køtilbud :)

- Glæden ved at bruge Windows: Sikkerhedsopdatering får systemet til at gå ned!

Jubilæer: Versiontracker blev den 8. August 10 år! IBM PC'en blev den 12. August 25 år!

- Flere glæder ved at bruge Windows: SpySheriff.

Nedtælling: 4 måneder til Juleaften! Glæder i jer??? :D

Juli:

- Macplanet tester harddiske og adapterkort! Vi indkøbte et FireWire 800 adapterkort (fra IOGEAR), og satte det i redaktionens PowerMac G4 MDD 1,25 GHz. Den bedste måde at få den rå dataoverførselshastighed på er ved at formattere en harddisk (med Disk Tool, med "Zero All Data" slået til), og overvåge dataoverførslen under processen i Activity Monitor (Aktivitetsovervågning). Normalt ligger en FireWire 400-tilkoblet 7200 rpm harddisk på 30 - 33 MB/sek (omtrentlig konstant, begrænset af FireWire bussens egenskaber). Da vi koblede harddiskene (af fabrikatet LaCie) til FireWire800 kortet kom der for alvor knald på - til at begynde med var harddiskene oppe på en hastighed af mellem 47 og 51 MB/sek, og efterhånden som formatteringen skred frem (til de langsommere dele af disken, således at begrænsningen i overførselsraten skydtes disken og ikke FireWire bussen) faldt overførselshastigheden dog til 27 MB/sek. På trods af dette må vi betragte FW800 som et "must" for folk med større eksterne harddiske, også på grund af at man ved kopiering mellem to eksterne diske belaster FW400-kæden så meget, at den effektive overførselshastighed falder til ca 22 MB/sek, maks.

Vi testede også en 250 GB "MyBook Essentials" harddisk fra Western Digital, som kun er udstyret med en USB 2.0 tilkoblingsflade. Harddisken er udført i et stilrent og flot sort design, men ydelsen var skuffende - på Mac'en tog en formattering ca 10 timer! Dataoverførselsraten var ydmyge 7 MB/sek, og endnu langsommere, når computeren håndterede andre opgaver! Dette skyldes formentlig det billige no-name USB-adapterkort som PMG4'eren er udstyret med, for da vi prøvede at kopiere 702 MB data fra den interne harddisk i en IBM ThinkPad (Windows XP) til MyBook harddisken, gik det væsentligt hurtigere - der var overførselshastigheden oppe på ca. 21 MB/sek.

Uanset hvad, kan vi kun sige at FireWire stadig er USB 2 overlegen, og FireWire 800 er kongen når det kommer til høje overførselsrater.

Juni:

- Så er sommeren endelig kommet, kan i allesammen nyde det gode vejr!
- 21/6 Alle MacPlanet læsere ønskes hermed en god midsommer (årets længste dag!) og Skt. Hans.
- Pr. 22 Juni har Microsoft overtaget iView som står bag iView Multimedia og iView MediaPro. Vi forsikres dog om at der fortsat vil komme Mac-udgaver af denne software.

Maj:

- (lidt forsinket) Apple har sendt 17 tommers udgaven af MacBook Pro på gaden.
- 17/5 ...og nu er der også en afløser til iBook'en ude: Den hedder (uoverraskende) MacBook, er bestykket med den samme Core Duo processor som MacBook Pro'en, og leveres med en 13 tommers widescreen (opløsning 1280 x 800) . Største udgave koster omkring 11.000 kr og fås i sort!
- Logitech er også ude med nyheder: MX 400 musen, med hale og laserstyring, til en pris på 350 - 400 kr. Musen er af samme formfaktor som MX610'eren, er meget ergonomisk, og lader til at være en erstatter for MX500 og MX510-serierne.
- ...Logitech er OGSÅ ude med et en ny mus/keyboard kombination der hedder S530, kommer i en klassisk "iMac" hvid, leveres med trådløs lasermus, iTunes knapper osv. og kan ses og købes her.
- Apple-forhandleren MacXpres has taget navneskifte til anyMac.

April:

1/4 - ...og tillykke til Apple Computer på 30 års fødselsdagen!
5/4 - Apple har introduceret Boot Camp, så du også nemt kan boote Windows fra din nye Intel-Mac.
- Glæderne ved at bruge Windows: "MalWare" på Widows-platformen er nu blevet så potent i sin hærgen, at folk fra Microsoft anbefaler at besmittede PC-systemer skal "nukes" (dvs: formatteres fra bunden istedet for at repareres).

Marts:

- Nu hvor flere og flere Mac'er bliver opgraderet til Intel-processorer er det passende med en liste over hvilke programmer der faktisk kører u-emuleret (dvs. ikke via Rosetta) på Intel-platformen.
- MacFest 2006 er desværre blevet aflyst fordi der var for få tilmeldte. Dog er der muligvis en alternativ komsammen under planlægning, som vi vil orientere læserne mere om, hvis det realiseres. Opdatering: MacNørd er nu en realitet - mød op på Lørdag!
24/3 - Tillykke til Mac OS X med 5 års fødselsdagen!

Februar:

- Der er en ny orm ude til Mac OS X (OSX.Leap.A), men det berettes at den ikke er så farlig.
- Camino 1.0 er færdig og kan hentes - er også lokaliseret til Danske systemer.
- 28/2: Apple nyheder!

+ iPod HiFi - stereoanlæg til iPod.
+ Ny Mac Mini med Intel processor: Core Solo 1,5 Ghz eller Core Duo 1,66 GHz (topmodellen er over 4x gange hurtigere end forgængeren!). Begge har Gigabit Ethernet.

Januar 2006:

- Microsoft dropper Windows Media Player til Mac.
- 19/1: Officeline meddeler at de fra i dag af har iMac med Intel processor på lager.
- Disney har opkøbt Pixar, og dermed bliver Steve Jobs den største aktionær i Disney!

MacWorld San Francisco, 10. Januar 2006:

Store nyheder:

- PhotoCasting med den nye iPhoto
- iWeb: Nyt WebLog (blog) værktøj
- iLife '06 frigivet, gratis med nye Mac'er...
- FØRSTE MAC MED INTEL PROCESSOR:
- iMac! Med en Core Duo processor - hver CPU-kerne er i sig selv hurtigere end den gamle iMac G5. Mac OS 10.4.4 følger med iMac'en, og al systemkode og alle medfølgende programmer kører naturligt (ikke-emuleret/"natively") på iMac'en. De benchmarks der er kørt viser de nye iMac's some værende 2 til 3 gange hurtigere end forgængerne.
- Alle Mac'er vil overgå til Intel i løbet af det kommende år.
- Apple har gjort alt hvad de kan, men det er bare umuligt at presse en G5'er ind i en PowerBook. Fra i dag af er PowerBook æraen slut - nu hedder det MacBook Pro (dumt navn - red.). Bruger Intel Core Duo - 4 til 5 gange hurtigere end forgængeren. MacBook Pro har også indbygget iSight kamera! Apple tager ordrer nu og leverer i Februar. Pris: 12.300 kr og opefter.

Den nye iMac benytter fra 1.83 GHz Intel Core Duo til og med 2 GHz ditto. Begge har 2 MB delt L2 cache. 160 og 250 GB harddiske. ATI X1600 grafikkort med 128 MB GDDR3 RAM.

MacBook Pro benytter fra og med en 1.67 GHz Intel Core Duo til og med en 1.83 GHz ditto. Begge arbejder på en 667 MHz systembus med 2 MB delt L2 cache. 80 og 100 GB harddiske. 512 MB og 1 GB PC2-5300 RAM. ATI Mobility Radeon X1600 med 128 og 256 MB GDDR3 RAM.

Uge 1, 2006:

Godt nytår til alle vores læsere.

Her er lidt nytårsrygter:

- Mac OS X 10.4.4 er på vej, skulel have været ude ved juletid, men kom aldrig. 10.4.4 forventes nu udgivet den 10. Januar på MacWorld San Francisco, og skal virke med de Intel-baserede Macs der udgives der.
- Intel rygtes at skulle producere de første bundkortkomponenter til Apples computere i 2006.

Iøvrigt er vi fra MacPlanets side skuffede over Apple's brutale taktik i sagen om iPod.dk , hvor Apple.dk sendte advokaterne på krigsstien før de tog dialog til udviklerne af den omtalte website. Det kan gøres meget mere civiliseret, Apple! En OM'er!

 

©2004 - 2008 - Peter Bjørn Perlsø, alle rettigheder forebeholdes.